top of page

Instant Design  |  production  |  3D print Adventures

 

Op deze pagina beschrijf ik de "avonturen" die ik meemaak als ontwerper omdat ik mijn eigen materiele wereld kan creëren met mijn 3d-printers.

De ene keer is dat het maken van een prototype voor een industrieel design project in opdracht van een klant en de andere keer is dat en onderdeeltje dat ik nodig heb.

 

Maar heel vaak is het een ideetje dat ik heb en dat ik "even" wil uitproberen....... 

Wat is "instant design"

van idee naar eerste prototype

 

Instant design is kortgezegd:

zo snel mogelijk van een idee naar een tastbaar 3d geprinte materialisatie van dat idee

 

Veel mensen hebben een product-idee dat ze willen ontwikkelen. Maar meestal blijft het bij een verhaal in hun hoofd of een schets op papier.

Zolang zo'n idee in je hoofd zit of op papier staat is het moeilijk om het over te brengen op eventuele partners of investeerders. Wat je dan nodig hebt is een eerste gematerialiseerde versie van dat idee.

Dit kan zijn de vorm van een 3d tekening maar nog beter in de vorm van een 3dprint.

Dan is het niet direct nodig om het reguliere productontwikkelingsproces in te gaan maar kunnen er ook een aantal stappen overgeslagen worden om aan de allereerste behoefte te voldoen om de vogende stap te kunnen maken, namelijk een tastbare vertaling van wat er in je hoofd zit.

3d-print producten

De 3d printer als productieapparaat

 

Om de (on)mogelijkheden van de 3d printer te onderzoeken heb ik een hele reeks producten ontworpen. Een daarvan is dit vogelhuisje, Kan zo uit de printer in de tuin opgehangen worden.

 

Ik ben bezig om een webshop te maken waar deze producten te bestellen zijn.

Dingen die niet bestaan, maar die je wel graag wil hebben:

Standaard voor EWI

 

Instant design is ook:

als het niet bestaat dan maak ik het zelf. Zoals deze standaard voor mijn AKAI Ewi. Daar bestaat geen standaard voor, dus ik heb er zelf een getekend en geprint. Onderstel heb ik geleend van B&G sopraansaxofoon standaard.

De standaard is te koop in de lokale saxofoonwinkel of kan besteld worden bij mij via de contact pagina

Dingen die niet bestaan, maar die je wel graag wil hebben:

speakerhouder voor EWI

 

instant design is voor mij ook het ontwerpen van een eenmalig product voor eigen gebruik. in dit geval een houdertje voor de plug in speaker voor mijn EWI (electronische saxofoon)

Reparaties anno 2015

 

Als er een onderdeel van je raamklink mist, als het handvat van je kaasschaaf breekt, als de zool van je skischoen versleten is, wat doe je dan anno 2015?

 

Precies, natekenen en een nieuwe printen! 

Moederdag

create your own world

De 3d printer als constante producent van ideeën en dingen die je nodig hebt

Oh shit, moederdag....wat doe je dan............................

fotolijstje tekenen, printen, selfie maken, inplakken en........................................................ moeders is weer blij. 

© 2021 Leon Zautsen

bottom of page